מאמרים

מאמרים


הלכה תקדימית בדיני מכרזים

העתק צילומי של ערבות מהווה פגם המצדיק פסילת הצעה 

לאחרונה (26/5/2020) נקבע בבית המשפט העליון פסק דין תקדימי ששם סוף לאין ספור פסיקות סותרות של בתי המשפט המחוזיים במרוצת עשרות השנים האחרונות.

ב-עע"מ 7230/19 גילי ויואל עזריה ואח' נ' בן ארי תל רם פרוייקטים בע"מ, נדרש בית המשפט העליון לשאלה האם משתתף במכרז שצירף העתק צילומי של כתב הערבות הבנקאית שהוא מתבקש להגיש לפי תנאי המכרז מקיים את תנאי הסף של המכרז והאם צירוף כזה פוסל את ההצעה של המציע על הסף?

קרא עוד >

לא הכל סוכר ... 

תמרור אזהרה למגייסים הון בחברות פרטיות וסטרטאפים

לאחרונה התקבלה במחלקה הכלכלית של בית המשפט המחוזי בת"א – כב' השופטת רות רונן, החלטה משמעותית ביותר עבור חברות פרטיות המבקשות לגייס הון לצורך המשך פעילותן והיא עלולה לגרום לערעורים רבים שיוגשו לבית המשפט על שווי החברות לפיהן בוצעו גיוסי ההון שלהן.

מאמר חובה לכל המגייסים הון לחברות פרטיות, בעלי שליטה, דירקטורים ונושאי משרה.
 

קרא עוד >

לא חייבים להסתמך על סעיפי כוח עליון
סעיף מצב מצוקה חוזית (Hardship) בהסכמים מסחריים בינלאומיים 

מספר חוקים מקומיים במדינות שונות נותנים פתרונות למצבי מצוקה חוזיים שאינם עולים כדי סיכול החוזה, וזאת באמצעות כללים שנועדו להגן על הצד הנפגע במקרה שאירועים גרמו לביצועו של חוזה להיות יותר מכביד (onerous) מכפי שניתן היה לצפות באופן סביר בעת כריתת החוזה. אולם, הפתרונות שאומצו על ידי חוקים לאומיים שונים עשויים להיות שונים באופן מהותי ממדינה למדינה. 

סעיף מצב מצוקה חוזית (Hardship) של ה- International Chambers of Commerce (ICC) מתוכנן כדי לספק צורך זה באמצעות סעיף רגיל שיכול להיכלל בכל חוזה פרטני שלכם.

קרא עוד >

קבלתם מהספק הסיני שלכם הודעת כוח עליון? 
יש מה לעשות!

בחודשים הקרובים יבואנים ומפיצים יראו את מקביליהם הסיניים טוענים בדבר חוסר האפשרות לקיים את חוזיהם, מחמת וירוס הקורונה.

במאמר זה נתאר כיצד כוח עליון פועל על פי החוק הסיני ונסביר את תפקידם של תעודות ה- CCPIT (סעיף 2); ננתח את ההשפעה הפוטנציאלית של הודעת כוח עליון של COVID-19 (שעשויה להיות מלווה בתעודת CCPIT) כאשר החוק הנוהג הוא החוק האנגלי (סעיף 3) וכאשר החוק הרלבנטי הוא חוק מדינת ניו יורק (סעיף 4); נספק הנחיות לגבי הצעדים לנקוט לאחר קבלת הודעת כוח עליון (סעיף 5); ואז נציע כמה מחשבות מסכמות (סעיף 6).
קרא עוד >

וירוס הקורונה והסכמי הפצה – סעיפי כוח עליון החדשים של ה- ICC

לשכת המסחר הבינלאומית The International Chamber of Commerce (ICC) אימצה לאחרונה את הסעיף לדוגמה הבינלאומי השלישי שלה בנושא כוח עליון, ה- International Majeure Force Clause, אשר פורסם שוב יחד עם סעיף ICC Model Hardship Clause. מכיוון שחוקים לאומיים שונים ופרקטיקות חוזיות שונות עלולים להתייחס לכוח עליון בצורה שונה מאוד, חשוב היה שיקבעו אמות מידה וכלים אחידים בינלאומיים, שניתן לשלבם בחוזים בקלות ואשר עשויים לסלול את הדרך לפיתוח דיני חוזים בינלאומיים באופן כללי.
קרא עוד >

השלכות וירוס קורונה (COVID-19) על עסקאות מיזוג ורכישה (M&A) בינלאומיות והצעות להתמודדות

כמשרד עורכי דין למשפט מסחרי בינלאומי המלווה לקוחות בעסקאות הגלובליות המורכבות ביותר שלהם, אנו עוזרים ללקוחותינו לנווט באתגרים הפנימיים והחיצוניים המשמעותיים הניצבים בפניהם. נגיף הקורונה (COVID-19) ממשיך להשפיע על הקהילות שלנו ומקומות העבודה שלנו. . במאמר זה ננסה להציג פעולות להתמודדות והקטנת השפעות הנגיף על שוק העסקאות הבינלאומי.

קרא עוד >

כיצד ניתן להגביל את ההשפעות של נגיף הקורונה (Covid 19) 
על שרשרת האספקה הבינלאומית 

נגיף הקורונה (Covid 19) יצר מצבי חירום בריאותיים וחברתיים נוראים בסין, אשר הביאו לנקיטת צעדים חריגים של הסדר הציבורי שנדרשו להכלה של הנגיף, כמו הסגר, איסור נסיעות, השבתת אירועים ציבוריים ופרטיים וסגירת מפעלי תעשייה, משרדים ופעילויות מסחריות לפרק זמן מסוים.

 לא ניתן לחזות מתי ניתן להגדיר את מצב החירום ככזה שהסתיים, או אם וכיצד יוכלו חברות סיניות למלא את העיכובים ופערי הייצור שנוצרו. בהחלט סביר מאוד להניח כי בחודשים הקרובים יבואנים ומפיצים יראו את מקביליהם הסיניים טוענים בדבר חוסר האפשרות לקיים את חוזיהם, מחמת וירוס הקורונה.

במאמר זה נדון בקצרה בסיכונים שמצב זה מהווה עבור יבואנים ומפיצים ישראלים וכיצד ניתן להגביל הסיכונים בשרשרת האספקה הבינלאומית.

קרא עוד >

האם נגיף הקורונה מהווה השפעה מהותית שלילית בעסקאות מיזוג ורכישה (M&A) המאפשרת ביטול החוזה?

במהלך השבועות האחרונים ההשפעות של התפרצות נגיף הקורונה (COVID-19) ניכרו בכל העולם, ושיבשו חיים רבים, רשתות אספקה עולמיות, שווקי פיננסים ועבודה ואף איימו על ביצועם של חוזים ועסקאות. כתוצאה מכך, לקוחות רבים שואלים כעת האם התפרצות וירוס הקורונה ("COVID-19") והשפעותיו מהווים אירוע מהותי שלילי שעלול לעורר זכות ביטול חוזי מיזוג ורכישה (M&A) שכן בגלל ה- COVID-19, הקונים בעסקאות M&A עלולים לצפות לשינויים שליליים דרסטיים בביצועים הכספיים של חברות היעד שלהם ולחפש דרך לצאת מהעסקה (Walk Away). המוכרים, לעומת זאת, עשויים להיות מודאגים מכך שההשלכות של COVID-19 עשויות לעכב את השלמת העסקה או להביא לביטולו של הסכם המיזוג. 

במאמר זה נבחן את השאלה מהוא אירוע מהותי לרעה והאם נגיף הקורונה מהווה אירוע מהותי שלילי אשר יש בו כדי לאפשר לבטל את עסקאות מיזוג ורכישה. 
קרא עוד >

חוזים אחידים - הסוף לאותיות הקטנות בחוזה 

לידיעת העוסקים והצרכנים: הכנסת אישרה אמש (1.6.10) בקריאה שניה ושלישית את חוק החוזים האחידים (תיקון 3) התש"ע-2010 שהינו פרי שיתוף פעולה בין ח"כ קירשנבאום ואירגון "אמון הציבור". חוזה אחיד הינו חוזה שתנאיו נקבעו מראש בידי צד אחד לחוזה, הספק, כדי שישמשו אותו כבסיס
קרא עוד >

בין הקפאת הליכים בדין הישראלי לבין Chapter 11 האמריקאי

חברה הנקלעת לקשיים זקוקה בדרך כלל להגנה מפני נושים לפרק זמן מסוים, על מנת לבצע ארגון מחדש שעשוי לשקמה או לשמרה כעסק חי לתועלת הנושים. מכירת חברה כעסק חי מביאה תועלת רבה יותר לנושים, לעובדים ולבעלי המניות, מאשר מכירת נכסיה באופן פרטני. זאת משום שהתמורה
קרא עוד >

גבולות האחריות המוגבלת של שותפות מוגבלת

פעילותן של חברות רבות, בעיקר בתחומי האינטרנט והטכנולוגיות השונות, נעשית באמצעות המבנה הקלאסי והשכיח המשלב בין חברה בע"מ לבין שותפות מוגבלת. במבנה שכיח זה, מוקצה חלק הארי מיחידות ההשתתפות לשותפים המוגבלים, הנהנים בדרך זו מעקרון האחריות המוגבלת, 
קרא עוד >

סחר בינלאומי - חוק מכר בינלאומי

תאריך 17.1.10 התקבל בבית המשפט העליון ערעורם של הראל חברה לביטוח וחברת נורדן אנרגיה על פס"ד של ביהמ"ש המחוזי בתל-אביב אשר דחה את התביעה שהגישו אלה כנגד חברת BTR (חברה זרה) לאחר שבעקבות נזק שנגרם למפעל נורדן בשל פגם בריתוך של מסנן שמן שהתפוצץ
קרא עוד >

סעיף 'אי-תחרות' בחוזה עבודה

מה מעמדו של סעיף כזה? מהם הסעדים העומדים למעסיק במקרה בו עובד הפר את סעיף אי-התחרות ומהם הסיכונים בהפרת ההסכם?
לאחרונה פנה למשרדנו לקוח - סמנכ"ל של חברה גדולה וביקש לדעת האם הוא יכול לשכור את שירותיו של עובד בכיר
קרא עוד >

סעיפי מידע שיורי בהסכמי שמירת סודיות

הסכמי אי-גילוי/שמירת סודיות (NDA) הם כלי שמנכ"לים, ממציאים, יזמים ובעלי עסקים משתמשים בהם בדרך כלל כאשר הם צריכים לשתף סודות מסחריים, קנייניים או סוגים אחרים של מידע סודי עם צדדים שלישיים, אך מעוניינים שהצד השלישי ישמור על סודיות המידע שלהם לא להשתמש בו ללא אישור.
קרא עוד >

דירקטוריונים - הכירו את הכללים לפקוח על ציות ואתיקה בארגוניכם

בשנים האחרונות אנו מתבשרים חדשות לבקרים על פרשיות שונות של שוחד, מעילות והטרדות מיניות בחברות שונות בארץ ובעולם שהיו יכולות אולי להימנע אילו הדירקטורים היו מודעים יותר לאחריות שלהם לקיומם ויישומם של תוכניות האתיקה והציות בארגונים שלהם.
קרא עוד >

הגבולות בין יצרן לספק

יבואני ציוד וטובין מחו"ל היזהרו – הגבולות בין יצרן לספק מטושטשים. בתאריך 17.1.10 התקבל בבית המשפט העליון ערעורם של הראל חברה לביטוח וחברת נורדן אנרגיה על פס"ד של ביהמ"ש המחוזי בתל-אביב אשר דחה את התביעה שהגישו אלה כנגד חברת BTR (חברה זרה) לאחר שבעקבות נזק
קרא עוד >

10 סיבות מדוע אתם חייבים לעשות חוזים ומה צריך להיכלל בהם

שלום לכולם, אני עו"ד ויועץ משפטי לעסקים אסף קריאל ובמאמר קצר זה אדבר איתכם היום על הסיבות לכך שאתם חייבים, אבל ממש חייבים, לעשות חוזים בכתב. במאמר קצר זה אסביר את היתרונות של שימוש בחוזה, כמו גם על הדרך הנכונה לעשות את זה. בהזדמנות זו גם אסביר בקצרה למה חוזה כתוב ככלל,
קרא עוד >

הצעה תכסיסנית במכרז - מקוצר

אחת מלקוחותיי הינה קבוצת חברות העוסקת בייצוג חברות בינלאומיות גדולות בשווקים שונים, לרבות בישראל. ככזו, היא משתתפת תדיר במכרזים לאספקת ציוד ושירותים.
לאחרונה, במהלך דיון של צוות מענה למכרז מסוים בו חפץ מאד הלקוח, נשאלתי האם טכניקת הצעת המחיר בה ביקש המנכ"ל
קרא עוד >

חשיבות ומורכבות חוזה בעסקה בינלאומית

עומדים לסכם על עסקה בינלאומית למכר/רכש סחורה או שירותים? צריכים חוזה מסחרי בינלאומי? אתם חייבים להגן על עצמכם ולהסדיר את כל העניינים באמצעות חוזה מסודר, מפורט ומחייב משפטית על ידי עו"ד מנוסה במיוחד. היום יותר מתמיד, בעולם של ימינו הנחשב למעין כפר גלובלי אחד, 
קרא עוד >

מצחיק: רשות הפטנטים טענה שהעיצוב של חברת "אפל" לא מקורי

במסגרת תביעה שניהלה ענקית הטכנולוגיה הבינלאומית, היא התלוננה על כך שרשות הפטנטים מערימה עליה קשיים בניסיונה לרשום פטנט על עיצובו של אחד ממכשיריה אולם, בית המשפט קיבל את תביעתה, והורה לרשות הפטנטים לקבל את בקשתה, ואף חייב אותה בהוצאות משפט בסך 10,000 שקל. 
קרא עוד >

קווים מנחים לשימוש במצלמות מעקב במקום העבודה

בשוק העבודה הנוכחי, העובדים נמצאים חלק ניכר ממהלך היום במקום העבודה, לכן מתעצמת ההשלכה של הפעלת מעקב קבוע בידי המעסיק על תחושת הפרטיות של העובדים. מצלמת וידאו המותקנת במקום העבודה מסוגלת לתעד באופן מקיף ומתמשך את כלל ההתנהלות של העובד במהלך יום העבודה,
קרא עוד >

הסכם למתן שירותים - פרספקטיבה משפטית

בטרם הכנת הסכם למתן שירותים או חתימה עליו, להלן מספר דגשים חשובים לכל עוסק או חברה. מודגש, כי לאור חשיבותו המסחרית ומורכבותו המשפטית, מומלץ לפני ההתקשרות והחתימה על ההסכם להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום. מאמר זה יציג בקצרה את הנקודות הבאות:
קרא עוד >

הונאת שותפים בחברה

האם הונאת שותפים בחברה יכולה להוות בסיס לטענת קיפוח המיעוט ולזכות בפיצוי נדיב? האם ניתן במקרה כזה לחייב את בעל השליטה באופן אישי?
התביעה הוגשה נגד בעל השליטה בחברת סחר ושילוח בינלאומי, אשר משך ממנה כספים לכיסו.
קרא עוד >

אכיפה של החוק למניעת שוחד לגורמי ממשל זרים

מעשי שחיתות ושוחד מהווים איום על מוסדות דמוקרטיים ויש בהם כדי לפגוע בשלטון החוק ולהביא לפגיעה בהתפתחות הכלכלית הבינלאומית. מזה שנים מחויבת ישראל למאבק בשחיתות ולקידום ערכים נורמטיביים של יושרה וטוהר מידות ויצירת מנגנונים למיגור תופעת השחיתות. ישראל, כמו מדינות רבות אחרות, 
קרא עוד >

של מי סימן המסחר הזה?

בימים האחרונים התבשרנו בעיתון "גלובס" על סכסוך נוסף בנושא סימן מסחר והפעם בין מאפיית אנג'ל הירושלמית לבין קונדיטוריית אנגל י. מוצרי מאפה שהוכרע לאחרונה, ע"י סגנית רשם הפטנטים וסימני המסחר, בניצחונה של מאפיית אנג'ל. מאפיית אנג'ל הירושלמית, שהוקמה עוד בשנות ה-20 
קרא עוד >

הסכמי רכישת חברות עם מנגנוני התאמת מחיר מבוסס ביצועים

בתקופה האחרונה אנו קוראים בעיתונים הכלכליים על עסקאות רבות בהן תמורת הרכישה המדווחת איננה סופית ויתכן ובפועל יקבלו המוכרים סכום גבוהה יותר בכפוף לעמידה בתנאים מסוימים. להלן הסבר קצר וממצה של מנגנון התאמת מחיר הרכישה העומד מאחורי עסקאות אלו.
קרא עוד >

צרו איתנו קשר קריאל ושות’ - משרד עורכי דין ונוטריון


Contact Us

Share by: